Tipptopp tomatsoppa

I bland tänker man efter före. Och då blir det liksom enklare sen. I morgon ska vi äta tomatsoppa och pannkakor fick jag för mig. Hittade nämligen en av förpackningarna med passerade tomater som jag alltid brukar ha hemma. De är så bra som bas i mycket.
Skalade och hackade 1 stor scharlottenlök och 1 vitlöksklyfta och brynte denna försiktigt i en kastrull med olivolja. Hällde på 1 förpackning passerade tomater och ca 5 dl vatten och lade i 2 Fond Du Chef, vegetariska. Oregano pudras över. Låter allt koka i hop och ställer sedan åt sidan för morgondagen.
Då tänker jag vispa i 1 dl creme fraiche och skära i några färska tomater som bara får koka med en liten stund. Till det kanske varma mackor. perfekt när man har gammalt bröd, bara bre på smör, hyvla på ost och så gratinera i ugnen. Snabbt, enkelt, billigt och gott : )