Stuvat och gräddkokt med körv

Vissa saker kan man helt plötsligt uppleva att man lider brist av.  Typ som stuvad blomkål och knaperstekt falukorv. Och lägg därtill gräddkokt purjolök. Då måste det hela åtgärdas. Dela ett blomkålshuvud, ca 600 – 700 g,  i små buketter och skär roten i små bitar.
Koka upp saltat vatten och lägg i kålet. Vattnet ska täcka precis.
Koka kålet nätt och jämt mjukt under lock i ca 5 minuter. Häll bort kokvattnet.
Gör stuvningen med mjölk och grädde efter samvete. Till ca 750 g blomkål tar du drygt 3 msk vetemjöl och rör ut med lite mjölk i en kastrull. Tillsätt sedan 4 dl mjölk/grädde och några matskedar smör.
Koka upp under omrörning och koka i ca 3-5 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt.
Lägg i den avrunna kålen och koka upp.
Gräddkokt purjo är precis vad det låter som. Purjolök skuren i bitar och kokt i grädde. Salta efter smak. IMG_8040Å så knaperstekt falukorv, mums.