Sippa på en soppa.

Vardagsmat är snabbmat. Alltså snabb mat. Hur fixar man det då? Ja, antingen köper man något färdigt. Eller så förbereder man lite kvällen innan så går det väldans snabbt när det är dags att laga. För min del så avgör både ekonomi och kontrollbehov. Jag förbereder helst.

Denna underbart vackra och goda broccolisoppa går snabbt att göra på en gång. Vill man dock förbereda lite så går det ju ännu snabbare. Det är ju högsäsong även för broccoli nu så passa på att njuta. Inspirationen har jag hämtat från Marcus Aujalay.

För ca 4: Koka upp saltat vatten. Lägg i 2 broccoli, skurna i bitar, och koka ca 3 – 5 min tills det är klar. Det ska vara lite tuggmotstånd kvar så håll koll. Fixa en bunke med isvatten i. I den lägger du omedelbums den kokta broccolin så att den snabbt kyls ned och behåller sin vackra gröna färg.
Detta kan du göra dagen innan och låta den kokta broccolin ligga kvar i det kalla vattnet till middagen ska lagas.

Fräs 1/4 hackad gul lök samt 1 finhackad vitlöksklyfta försiktigt i lite olivolja.( även detta kan du göra kvällen innan).
Häll på ca 7 dl god buljong, höns eller grönsaks, och låt koka i ca 10 minuter . Häll sedan i 1 dl vispgrädde och koka upp.

Har du en mixer så lägger du i broccolin samt häller i den varma buljongen och mixar.

Har du inte det så hoppas jag att du har en matberedare. Det funkar lika bra men ha då bara i en del av buljongen, kanske 3 dl, annars svämmar allt över när kör den ….Häll sedan tillbaka i kastrullen och blanda med resten av buljongen.

I båda fallen så ska du droppa i lite olivolja, kanske 1/3 dl , medan du mixar. Smaka av med salt och ev peppar.
bildServera denna vackra och goda soppa med lite tärnad mozzarella (125 g på 4 pers) och lite olivolja. Grönt är skönt : ). Och gott….