Kokosmorot. Gott!

Soppa. Ja, du vet ju att vi äter mycket av den varan i vårt hushåll.
Billigt. Hur många varianter som helst. Ofta enkelt. Och så gott.
Och i skördetider är det ju helt underbart. Tänk morötter. Och kokosmjölk (!).
Där har du en del av ingredienserna till just denna goda soppa. Så här gjorde vi:

IMG_8351Hackade 1 röd lök, 1 vitlöksklyfta, 1 urkärnad röd chili. Fräste i rapsolja en gryta tills allt blev mjukt men inte tog färg. Ställde åt sidan.
Skalade 1 kg morötter, tärnade dem. Ner med dem i grytan tillsamman med torkade smulade limeblad. Och 1 tsk curry. Brynte försiktigt en liten stund.
Hällde över ca 6 dl grönsaksbuljong och lät puttra under lock i ca 10 minuter.
Skakade 1 burk kokosmjölk och hällde allt i grytan. Kokade i ca 10 minuter till under lock. Smakade av med salt. Hällde i mixer eller matberedare och körde till jämn konsistens. IMG_8360Serverade med en klick creme fraiche och kanske en doft parikapulver.  Så gott.

Är du nu sugen på något efter denna goda soppa så föreslår jag just det som vi åt: Ugnspannkaka med klyftade äpplen, kanel och socker.Vill du testa vårt recept har du det här.

IMG_8363Snacka om goda skördetider. Håll till godo :).