Fräna frikadeller – tisdagsgott!

Nu är det gjort. För första gången i mitt liv har jag gjort frikadeller.
Smaskigt och busenkelt. Med inspiration från kokboken ”Om jag var din hemmafru”.
Har du inte köpt den ännu så slå till, den är mycket underhållande och har en del fantastiska och rätt enkla recept.
Pestofrikadeller i tomatsås. Jag hackade några vitlöksklyftor och fräste dem sedan i olivolja.
Hällde på 2 tetror passerade tomater och någon dl vatten.
Tog 2 citroner, tvättade dem mycket noga, och rev sedan det yttersta gula skalet av båda och pressade den ena. Tillsatte detta i tomatsåsen. Smakade av med honung eller socker, salt och peppar.
Blandade 100 g pesto med 400 – 500 g färs, det stod lamm i receptet men jag tog älgfärs, och 1/2 dl ströbröd.  Salta och peppra. Formade därefter till runda bollar.
Släppte ner frikadellerna i den puttrande tomatsåsen och skakade försiktigt så att de alla täcktes av såsen. Lät sjuda i ca 5 min.
Serverade dessa utsökta frikadeller med pasta. Och njöt : ).