Fast food Asian style

Vitkål och ägg. Sluta inte att läsa nu bara. Det blev så gott, du måste bara prova. Dessutom ska sägas att rätten tog mindre än 20 minuter att färdigställa. Bra va? Duger gott till lillördagen om så är.

Inspirationen till ”Ris och ägg Asian Style” är tagen i från Ica.se där du kan se receptet i sin helhet och ursprung. Vi modifierade det något. Och blev så nöjda.

Detta behövs:

  • 3 – 4 dl dl ris t ex basmati, annat funkar lika bra
  • 1 rejäl klyfta vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 tsk sambal oelek ( minst)
  • oliv- eller rapsolja
  • salt
  • 2  – 3 ägg
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • ca 2 dl sweet chilisås.Koka riset. Och gör det dagen innan. Så spar du tid när middagen ska fram.Skär vitkålen och morötterna i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök.IMG_8075Fräs alla grönsakerna och sambal oelek i olja i en stor stekpanna.
    Krydda med salt. Ta upp på en tallrik och håll varmt.

    IMG_4572Vispa upp äggen och stek dem i oljan. Rör ner riset. Rör runt så allt blandar sig väl. Låt tonfisken rinna av, tillsätt den och grönsakerna.

    IMG_7076Servera med sweet chilisås. Vill du kan du göra även den själv. Bra recept hittar du här.
    Om tonfisk känns fel i rätten så kan du med fördel använda annan fisk som du kokat eller stekt innan. Eller kyckling. Eller äta rätten vegetarisk. God middag!