En pasta att bli glad av. Gladpasta alltså : ).

IMG_2810

Ibland blir jag så sugen på pasta. Känner du igen det? Och ibland blir jag så sugen på halloumi. Så var fallet när denna goda, enkla, smakrika och vegetariska pastarätt tillagades. Här kombineras dessa båda och det blir riktigt gott.
Inspirationen fick jag från bloggen Fredriks Fika. Fredriks Fika är en riktigt trevlig blogg med massor med goda sötsaker. Men även en del fina recept på vardagsmat. Kika in så får du se.

Detta använde jag och det räckte för tre matfriska och två matlådor

1 1/2 paket penne
2 paket halloumi

Till tomatsåsen:
2 tetror krossade tomater
1 1/2 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 stor hackad morötter
en skvätt vinäger
någon matsked socker
salt
lite oregano, torkad
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
olja att steka i

färsk basilika

smör till pastan

Börja med tomatsåsen. Låt olja bli varm men inte het i en traktör eller stekpanna.

IMG_2806

Låt löken gå mjuk och glansig en stund utan att bli bränd. Passa värmen med andra ord.

IMG_2807

I med morötterna. Häll över en skvätt vinäger, kanske 1 – 2 msk, som får ånga in i löken, i några minuter. Strö socker över och rör om.
I med tomatpurén som får ”bryna” med en stund. Därefter den torkade oreganon och sedan i med tetrorna. Salta, dra något varm med svartpepparkvarnen och smaka av.

IMG_2809

Låt puttra i hop under lock medan du kokar upp pastavattnet och pastan samt steker halloumin skivad i en stekpanna med olja.

IMG_2810

Häll av pastan och dränkt den i smör. Smaka av så sältan är tillräcklig.
Servera detta gärna i varma tallrikar och strö rikligt med färsk basilika uppepå.
En snabb och värmande rätt som man blir lite lycklig av.
I alla fall blev jag det : ).