Salta breadsticks på äkta tuttul.

Det här blir nog mitt i text kortaste inlägg. Receptet är så enkelt. Och resultatet är både gott och imponerande.Med några enkla grepp kan du testa och bjud på salta tilltugg till drinken. Nog snackat nu blir det verkstad.

Du behöver:
IMG_1455Mjukt tunnbröd, 2 kakor räcker knappt till 4 pers.
Olivolja, går åt mer än man tror
Flingsalt
Herbes de Provence, eller kryddblandningen Franska Kryddor.
Pakplåtspapper. Plåt. Och en ugn ;).

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.

IMG_1453Lägg ett bakplåtspapper på plåten och en tunnbrödskaka på. Pensla denna med olivolja på båda sidor. Inte snåla nu! Klipp sedan isär brödkakan men låt bitarna ligga tätt ihop när du strösslar flingsalt och krydda på. Var lite försiktig med saltet, det kan lätt bli för mycket. Vill du ha annan krydda än de franska på så kör på det. Å så skjuts in i ugnen. Det går rätt snabbt, ca 5 minuter, men passa så de inte bränns.

IMG_1457Så där ja, låt dem bara svalna så är det hela klart.
Och även om det tar emot att säga så kan man använda annat tunnbröd än det från Rättviks Tunnbrödsbageri. Tror jag ; ).

IMG_1459Kanske serverar du dem till en Aperol Spritz, en mindre stark drink innehållande Aperol, 2 delar, mousserande vin, 3 delar, och soda/mineralvatten, 1 del. Mycket is och gärna en citronskiva. Sommar!