Krispig sallad blir favorit

Lite småmysigt att hösten liksom börjar krypa inpå. Man blir sugen på rykande varma och vällagade rätter. Å så är det ju skördetid vilket är hur härligt som helst.
Hittade ett färskt vitkålshuvud från Wåhlstedts på Ica Maxi för någon vecka sedan.
Har liksom inte kommit till skott att använda det men i dag blev det av och det blev så gott att jag bara måste dela med mig av detta enkla och goda recept på kålsallad, se nedan.

Vi hade bestämt oss för vegetarisk lasagne vilket är en riktig storfavorit här hemma. Vill du pröva vårt recept på den hittar du det här.

Kanske skulle man slå till med en liten kålsallad som en liten förrätt? Sagt och gjort.

Strimlade det mjälla vitkålshuvudet och la i en skål.
Hällde 3 msk citronsaft och 6 msk olivolja över kålet. Saltade.
Rostade pinjenötter och solroskärnor i en stekpanna, ca 1 dl sammantaget. Vaktade rostningen noga, vis av erfarenhet om hur snabbt just pinjenötter kan förvandlas till kolbitar…
Lät den rostade frönötblandningen svalna. Blandade sedan ner den i kålsalladen och hyvlade över en bit västerbottenost. Klart!
bildDet är inte sista gången denna sallad serveras här kan jag säga. Pröva du med.