Knäckerian Lilltorpsvägen

Ja, inte vet jag hur ni har det. Men här händer det titt som tätt att det man planerat att äta inte blir av. Det kan bero på miss i inköpen. Att man inte är sugen på det planerade. Eller att det inte är något planerat…

Eller som i dag när man kommer hem för sent för att sätta i gång med lasagne. Då får man ta nya tag. I dag gjorde vi knäckepizza.
Hackad gul lök frästes utan att brynas i lite olja. IMG_8864På med en skvätt rödvinsvinäger som fick koka ner någon minut. En dryg tesked socker på det, lite salt. Och så passerade tomater.
Koka i hop i ca 15 minuter medan du sätter på ugnen på ca 250°, river en god fet ost, strimlar rökt sidfläsk ( vi hade så gott fläsk hemma från Forsa Gård, tur : ), bryner fläsket, och lägger upp knäckebröd på en plåt.
IMG_8866Bred tomatsåsen över knäcket, inte så tjockt. På med det brynta fläsket. Å så toppa med riven ost. In i ugnen i ca 10 minuter, lite grill på slutet eventuellt. Håll koll så att brödet inte blir för bränt bara.

IMG_8874Ser gott ut va? Kanske en vitkålssallad till? Trodde du ja, här fanns det bara rödkål men det funkar ju fint. Strimlade tunt, ner i skål, på med lite balsamvinäger, olivolja, lite strösocker och salt.  Klart!

När det gäller denna supersnabba mat så kan den ju göras ännu snabbare. Skippa tomatsåsen, bred på tomatpuré. Och naturligtvis kan du ha vad du vill uppe på. Tonfisk, skinka, trattisar, getost, pesto, salami. Tänk utanför pizzakartongen helt enkelt….

2 reaktion på “Knäckerian Lilltorpsvägen”

Kommentarer inaktiverade.