Enkelt Västerbottensmarr.

Hittade ett så gott litet tilltugg, ja eller förrätt om du så vill, i en Buffé.
En variant av fyllda värmda tortillabröd. Enkelt att förbereda och lite att samlas runt och plocka med innan maten.

IMG_1117

Hacka rödlök, ta fram crème frâiche och löjrom eller annan rom efter plånbok och önskan.
Riv Västerbottenost och strö över en tortilla. Lägg en annan tortilla uppepå. Hit kan du förbereda. Har du en varm grill så använder du den.
Lägg den fyllda tortillan på grillgallret men passa noga så den inte bränns. Osten ska ju liksom bara smälta lite. Vänd och kör andra sidan också. Låt svalna något innan du skär upp den i snibbar. Sedan kan var och en lägga på en klick av just crème frâiche, rödlök och löjrom efter behag. Mycket gott till en öl eller ett glas mousserande vin.

Om det skulle regna….så går det lika bra att värma de fyllda bröden i en torr stekpanna.
Smarrigt! Du måste prova.