Att tugga till. Om du vill : )

Tomatflarn. Bara namnet…. Och gott var det kan jag intyga. Smördeg som botten. Varför inte göra sin egen smördeg? I den köpta finns inte så mycket smör direkt….
Vill du så gör gärna smördegen dagen innan, eller åtminstone några timmar innan.
Smördeg: Lägg 4 dl vetemjöl i en skål eller matberedare. Smula sönder 200 g kallt smör i mjölet, eller kör matberedaren med kniven, till en grynig massa. Blanda 5 msk vatten med 1/2 tsk ättikssprit. Kör till degkonsistens. Låt den vila minst 1 timme gärna längre i kyl.

För att degen ska bli bladig behöver du kavla och vika och kavla och vika några gånger på mjölat bakbord.

Till flarnet räcker det med halva degen. Kavla ut den så tunt du vågar och lyft över den på bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp kanterna något. Nagga degen ordentligt
Skiva 5 tomater tunt.
Klyv 1/2 chilifrukt på längden, ta ur kärnorna, och hacka den. Strimla bladen av 1/2 kruka färsk basilika. Blanda chili- och basilikahacket med 100 g färskriven parmesanost och 125 g ricottaost.
Bred ostkrämen över smördegen. Lägg tomaterna uppepå, salta och peppra och ringla lite olivolja över.
Grädda flarnet på 200 ° mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna, skär upp i lämpliga bitar Njut tomatflarnet lämpligen till en god drink eller ett glas vin eller öl.  Trevlig helg!