Smaskigt tilltugg smakar fint

Åh vilken härlig sommarkänsla. Solen skiner och det är fredag. Gissa vad? Vi ska grilla.
Vem är förvånad, det gör vi ju nästan jämt så här års….
I väntan på grillade kycklinglår med klyftpotatis, som står förberett på bänken, och melon- och koriandersallad, som snart ska blandas, så gör jag några fyllda tortillabröd i stekpanna att stilla hungern med.
Hackar någon överbliven tomat, en halv chilifrukt och 1/2 knippe koriander. Blandar i en bunke med lite tacosås och kryddar med lite salt och svartpeppar.
River ost,god och närande ;).
Lägger ut 3 tortillabröd, skedar över tomatblandningen, strösslar riven ost över och täcker med 3 nya tortillabröd. Gräddar i stekpanna utan fett, inte för stark värme bara, de bränns lätt. Vänd försiktigt med hjälp av stekspade och grädda även andra sidan, lite pilligt just där. Gräddningen  går rätt snabbt. Lägg de färdiggräddade fyllda smaskiga bröden sedan på skärbräda och dela, förslagsvis i trianglar. Det går något lättare när de svalnat lite.

Njut dem med ett glas rosé i kvällssolen. Det funkar finfint, jag lovar : ).