Sardegna – I´m in love

Semester på Sardinien – underbart. Allt var bättre än förväntat, hotellet, rummet, stranden, människorna, omgivningarna och inte minst maten.  Några timmar efter att vi landat var vi i en närbelägen matbutik och kikade på utbudet. Där dignande hyllorna av allt möjligt gott. Vi fick lov att behärska oss men ett antal charkuterier, ett lokalt bröd, Pane Carasau, en tallegio fresco (ost) och en flaska Martini Rosso fick vi med oss till rummet. Mums. Under veckan upptäckte vi den Sardiska kosten, en mer rustik mathållning än fastlandets, och lagade lite själva på våra två kokplattor.

Den bästa maten åt vi i staden Bosa, på en liten restaurang i närheten av borgen där. Helt underbar vällagad pasta med skaldjur.

 

En annan favoritkrog, ett hål i väggen i gamla delen av staden Alghero,  blev La Botteghina. Där serverades rustika Sardo-rätter på ett enkelt och rättframt sätt.

Nu är  jag hemma och back in business igen. Dags för liten egen matlagning i ett någorlunda riktigt kök. Men inte ännu, drömmarna återvänder gärna till Sardinien……

En reaktion på “Sardegna – I´m in love”

  1. Ja, jag blev ju lika förälskad i Sardinien förra sommaren! Kan inte vänta på att få resa tillbaka till denna underbara ö och inte minst äkta mat! La Botteghina, kul att ni också gillade den. Nästa gång tar vi nog en längre resa med bil och upptäcker fler ställen, som Bolsa! Det låter mysigt.

Kommentarer inaktiverade.