Salamisurkål smakar super!

Inspirerad av Tina Nordström och hennes härligt befriande matlagningsprogram slänger vi ihop en fredagsmiddag. Hackar en 1/2 gul lök och strimlar en bit salami. Låter det liksom smälta ihop i en panna. I med creme fraiche ( som det brukas i detta hushåll : ), ca 1 dl, späder på med mjölk och en skvätt grädde. I med surkål, vi tog 1/2 burk. Krydda med det du gillar. Tina tog enbär. Vi tog det som fanns: 1 msk rosépeppar och lite mindre mängd grönpeppar, lät koka i hop lite och smakade av med salt. Åh så gott.
Till detta underbara älgfärs, funkar finfint med vanlig färs också, för dagen smaksatt med glögg. Ja, det är säkert. Jag hällde i lite glögg, smakade av med salt. Formade till biffar och stekte i het panna med mycket smör.
Å så lite trattisar. Det blev fina fredagsmiddagen, snabbt och enkelt.