Med spår av mandel….

IMG_3040
Fettisdag infaller 47 dagar före påsk. Så nu är det bara att räkna ner… Har du ätit semla idag? Eller ska du? Kanske blir det fler?

Blir du sugen på att baka egna så gör då din egen
mandelmassa också. Det är så löjligt enkelt och du slipper
en massa konstiga tillsatser.

IMG_3026
Gör så här: Blötlägg mandlar i varmt men ej kokhett vatten,
gärna över natten annars några timmar.

IMG_3027
Häll av vattnet och lägg mandlarna i en matberedare tillsamman med socker. Hacka.

IMG_3032
Klart.

IMG_3033
Om du vill ha lite massigare massa så tillsätt lite vatten eller grädde och kör matberedaren en stund till.

Proportioner kan vara  1 dryg dl mandel och 1 1/2 dl socker. Vill du få lite spetts på mandelsmaken så tillsätt 1 eller 2 bittermandlar.
Smaka och njut. I semla eller på annat sätt. Kan innehålla spår av mandel ; ).