Lördagsgodis!

Är det äppelsäsong eller? Får jag presentera dagens efterrätt;  Äpplen med chokladkräm och maräng. Dödligt gott. Om man nu kan säga så…

Jag vill verkligen säga att receptet är enkelt även om det innehåller flera moment så är det inget märkvärdigt. Men rätt imponerande faktiskt.
Och den lilla brännaren dammades av. Har du ingen så finns det på t ex Clas Ohlson för mellan 200 – 300 :-. Användbar då och då.

I detta recept är det chokladkrämen och marängmassan som är det bärande.
Här har jag använd mjukkokta äpplen mellan dessa två söta men det skulle kunna vara t ex hallon, frysta eller färska, i stället.
För 4 tärnade jag två äpplen och lät dem mjukkoka i lite vatten och socker. Inte mer vatten än att de inte bränner fast. Låt sedan svalna och bli kallt.
Hacka  75 ° gram vit choklad och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde och häll över chokladen och rör ihop. Låt svalna. Förbered 4 portionsformar.
Vispa 2 äggvitor till vitt fast skum i helt fettfri bunke. Vispa i 1 dl socker och fortsätt vispa till fast massa.
Vispa den avsvalnade chokladsmeten till krämig konsistens.
Bottna formarna med den, sedan de kokta äpplena (eller färska/frysta hallon) och toppa sedan med marängmassan.

Strö socker över och bränn av till vacker yta. Gott, eller hur?