Full äppelrulle : )

Visst är efterrätten den bästa rätten? Här ska du få en riktig goding av mig. Inspirationen har jag fått från Marcus Aujalay.

Du behöver följande:
6 äpplen, skalade, urkärnade och grov skurna
1 dl socker
1 kanelstång
2 msk smör
1 pkt filodeg, 2 ark
2 msk smält smör
1 dl mandelbiskvier, krossade

IMG_9120Koka en kompott på äpplen, kanelstång och socker, låt puttra i ca 4 minuter.Vänd ner smöret. Ställ åt sidan.

Ta fram bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Filodeg torkar snabbt så du får se till att täcka över det du inte använder av degen.
Lägg ett ark filodeg på bakplåtspapperet, pensla med smör och strössla över mandelbiskvierna. Lägg det andra arket över.
Å så på med äppelkompotten i en sträng. Vik in kortsidorna först och rulla sedan ihop till en”vårrulle”.
Grädda sedan i ugnen på 200 ° i ca 15 minuter, tills den fått fin färg.
Låt rullen svalan något. IMG_9121Pudra över florsocker, skär i lämpliga bitar med vass kniv och servera med vispad grädde. IMG_9125Och njut : ). Rullen räcker till ca 6 personer. Om man har tur….