First aid kit – mot sötsug : )

Jag tycker ofta att en god dessert är kronan på verket. Men fantasin och orken tryter i bland och ofta hemfaller man till glass och kanske på sin höjd bär eller chokladsås.
Inte fel men gott med något annat som dessutom är barnsligt enkelt: Vit chokladmousse med mangosorbet och rostad kokos.
Häll en bottenskyla grädde i en kastrull, bryt ner 100 g vit choklad och smält försiktigt under det att du rör om. Det får inte koka!
Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa 2 dl grädde fast inte för hårt, då blir mousset gryning.
Skilj gula och vita av 1 ägg. När chokladen har svalnat vispar du upp gulan och därefter häller du ner den i chokladen under vispning.
Vänd ner det hela i grädden och VÄND, inte röra eller vispa. Vill du så häller du upp i glas eller formar. Eller så gör du som vi: låter det det stå i vispbunken och lägger upp en redig sked på tallrik sedan. Den bör få stå i ca 3 timmar för att få rätt konsistens.
Mangosorbet köper du enklast, SIA har bra sorbeter som finns i nästan alla butiker.
Kokos rostar du enkelt genom att hälla upp kokosflingor på plåt, sätt in i 200° och vakta noga. Låt svalna och använd som strössel.
Ja, sedan lägger du upp som du vill, eller som vi gjort. Kanske lite färsk frukt eller färska hallon? GOTT blir det i alla fall : ).