Chokladälskarens dubbellycka

IMG_2719

Känner du längtan efter något sött efter maten?
Det gör jag. Desserten är ju kronan på verket. Eller hur?
Vill gärna dela med mig av en dessert, Vit- och mörk choklad
-creme med krokant, som är  enkel, vansinnigt god och
skapligt imponerande.
Bra kombo va? Inspirationen kommer från ica.se och räcker
till 4 personer.

Mörk choklad creme:
100 g mörk choklad med minst 55 % kakaohalt, gärna mer
2 dl vispgrädde

Vit chokladcreme:
75 g vit choklad
1 1/2 dl vispgrädde

Krokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl salta jordnötter

Börja med chokladcremerna.

IMG_2915
Hacka chokladen var för sig och lägg i varsin bunke.

Koka upp all grädde och fördela i respektive bunke under
omrörning till en jämn smet.
Ställ sedan kallt några timmar (eller över natten).

Passa då på att göra krokanten.
Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt.
Rör då och då.

IMG_2923
Vänd ner nötterna och koka under omrörning tills sockret löst sig. Detta går snabbt och ser sedan rätt hopplöst ut. Strunta i det det ordnar sig.

IMG_2924

Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka krokanten.

Tillbaka till chokladcremerna:
Rör försiktigt (vispa inte) den mörka med en sked tills smeten tjocknar. Skulle den inte tjockna så ta till elvispen.
Vispa den vita moussen tjock med elvisp.

Servera gärna i coupé- eller vinglas på fot genom att varav de
två chokladcremerna och toppa med hackad krokant.

IMG_2718
Så himla gott. Sött, mjukt och krispigt. Visst blir man lycklig då?