Chokladälskarens dröm

Detta är bara så gott och upplevs ofta mycket imponerande fast det är rätt enkel att göra: Chokladfondant. Denna gång var det dottern som gjorde dem.

Chokladfondant är lätt att göra dagen innan och bara grädda precis innan serveringen. Provgrädda gärna 1 av dem innan om du känner dig osäker, det viktigaste med dem är nämligen att de verkligen inte blir genomgräddade utan är mycket rinniga när de serveras. Du behöver ha små portionsformar som är ugnsfasta, mina rymmer ca 1 dl.

Till ca 9 fondanter: vispa 200 g mjukt smör med ca 1 dl socker så det bli vitt och lite fluffigt. Tillsätt 4 ägg, ett i taget, vispa efter varje. Tillsätt sedan 4 äggulor, vispa.
Häll i 200 g smällt mörk choklad och ca 1 dl vetemjöl och vispa långsamt så att allt blandar sig. Smeten ska kännas som vispad grädde ungefär.
Häll upp i smorda formar och grädda i mitten av ugnen i 200-225° i 5 minuter. Smeten ska bara hinna bli gräddad i kanterna och få lite yta, det är viktigt.
Servera gärna omgående med lite isande kall vaniljglass och kanske mixade jordgubbar. Behöver jag säga att det var gott? Tack Ella. : )