Värmande grytan lagar sig själv

I värsta arbetsperioden längtar man efter mat som gör sig själv. Ja, eller nästan.
Här kommer ett förslag men du måste planera innan, den kräver sina modiga 4 1/2 timme i ugnen. Gör den på söndagen, värm och ät på måndagen, en variant på snabbmat: ).
Lägg ca 1kg hel fläskkarré eller hel fläskkotlettrad i en gryta med lock, helst emaljerad. Skär en stor gul lök i bitar, krossa 2 vitlöksklyftor och lägg ner detta i grytan.
Slå över en tetra med krossade tomater. Har du några ledsna färska tomater som sjunger på sista versen så låt dem gå med också. Lägg i några kvistar färsk rosmarin och/eller timjan om du har, annars tar du någon tesked från kryddburken.
Häll på en skvätt balsamvinäger, salta och peppra, lägg på locket och låt hela härligheten stå i 125 ° varm ugn i 4 1/2 timme.
Koka tagliatellen. Ta bort kryddkvistarna från grytan, dra i sär köttet i mindre bitar.Smaka av med salt och peppar. Häll i pastan och servera rykande hett.
Mums i vinterkylan. Lagar du i en järngryta, som jag gjorde, och du har tänkt att äta nästa dag så lägg över hela anrättningen i något annat. Tomaterna syra lockar fram en del av järnet som ger en helt annan smak….