Rackarns smaskig rotsaksrulle

Älgstek. Inte dumt. Men vad ska vi ha till? Hittade en kul grej som bara måste testas. Det visade sig vara ett mycket bra drag : ).Varsågoda, här kommer receptet på Rotfruktsstrudel.

Och du, det låter svårare än vad det är. Det enda som tar lite tid är skalning och tärnande av rotfrukter. Perfekt tillbehör som går bra att förbereda.

IMG_8713

Du behöver:
2-4 morötter
2-3 palsternackor
en bit rotselleri
150 g getost
timjan
1 rulle smördeg
salt
peppar
smör
honung
sesamfrön

Nu kör vi:
Skala och skär rotfrukterna i små bitar.
IMG_8724Bryn, eller rättare sagt, låt dem gå mjuka i smör och olja. Det tar en stund.  Vakta så det inte blir för brynta! Salta, peppra.  Ställ åt sidan.
Smula getosten i en bunke, blanda ner de mjuka rotsakerna, rör om och smaka av med lite timjan. Hit kan du förbereda dagen innan om du vill.

Min köpta smördeg på rulle höll bra mått, ca 25 x 35. Jag lade den med papper och allt på plåten, rullade ut den och fyllde med den smaskiga rotsaksblandningen. IMG_8726Rullade därefter i hop till en strudel. Faktiskt väldigt enkelt.

IMG_8731Pensla med smält smör och honung och strö över sesamfrön. Hit kan du förbereda några timmar innan om du vill.
Grädda i 200°C grader i ugna ca 20-25 minuter tills strudeln är frasig och gyllene.
IMG_8735Servera, kanske då som vi gör, men en bit fin älgstek, lite nerkokt rödvinssås och kanske en lökmarmelad. Uppskattades.
Vi gjorde 2 rullar för 7 personer vilket var lagom.
Trevlig helg!