Med sommarhälsningar från Tina : )

Ja, jag har ju redan i lyriska ordalag beskrivit vår shopping vid Priolevas visthusbod i Stora Skedvi. En av styckdetaljerna i vår grillåda var fläskkarré från Forsa Gård. Perfekt detalj att grilla, ja inte helt ovanligt kanske…. Jag kan tycka att fläskkött är lite trist i smaken och kan behöva piffas upp. I minnet hade jag ett inslag från Tinas sommarkök tidigare i somras. Där hade hon förvisso använt fläskkarré av vildsvin men detta borde nog funka. Det hela går ut på att man bara pepprar och saltar köttet innan grillning. Först efter att det är klart förser man köttbiten med den slutliga smaken.
Sagt och gjort. Blandade en ”chimichurri” av några matskedar olivolja och därefter spiskummin, paprikapulver, rökt paprikapulver, gärna färsk oregano om du har, 1 vitlöksklyfta riven, rivet skal och saft av 1 citron och så salt.

Gör gärna också en liten kall äppelsås till det grillade innan du lägger köttet för tillagning. Skär ett gott äpple i småbitar och blanda med t ex turkisk yougert och creme fraiche, eller ta mascarpone om du har det hemma. Lite citronsaft och salt. Så kan det räcka. Vill man kan man riva i lite pepparrot och klippa i kryddkrasse men jag kan intyga att det funkade ändå : ).
Grilla nu köttet, gärna rejält. Eller låt någon som gillar grillning göra det : ).
Lägg på fat och skeda sedan över chimichurrin. Njut med äppelsåsen och kanske fetaostfyllda paprikor: Blanda fetaost med vitlök och olivolja till en smet som du packar in i paprikahalvor. Grilla dem, gärna en stund under lock. Eller kör dem i ugnen. Gott till mycket.

Jag måste bara säga att jag aldrig har ätit så fin och mör fläskkarré som den från Forsa Gård. Fläskkött kan vara både hårt och trist men inte detta. Du måste prova.