Ledigt veckan bästa limpa

Köttfärslimpa. Jo du. Och så fick det bli.  Å så genialt och gott med allt i en form i ugnen.

Så här gjorde jag:
Älgfärs, eller annan. Blandade havregryn med grädde och mjöl. Lät svälla. Rev en halv gul lök på rivjärn. Blandade i havregrynen. Lite oregano. Blandade med färsen, salt och peppar.  En form. Lade köttfärs i och plattade ut. Tog resterna av blåmögelosten från i går, lade liksom en sträng i mitten av köttfärskakan. Formade sedan färsen som en limpa med osten i mitten. Skalad och klyftad potatis, skalade och delade morötter samt delad purjo och gul lök får koka i buljong i några minuter. Lyft sedan ur rotsakerna ur buljongen och lägg runt ”limpan”. Spar buljongen. Pensla hela härligheten med smält smör, salta och skjutsa in i ugnen i 250°. Sänk värmen efter 10 min till 200°. Baka i ugnen sammanlagt 1 timme.
I halvtid häller du över lite av buljongen över det goda.
När det är klar är det bara att njuta.
Kanske med lingon eller inte. Bra avslut på denna helg : ).