Imponerande lätt helt enkelt

Vi gjorde några smårätter som jag gärna vill dela med mig av. Inte svårt, går att förbereda och mycket goda. Kan det bli bättre?
Pilgrimsmussla Asian Style: Sätt ugnen på 250°.
Rör ihop en marinad av 2 msk vatten, 2 msk vitvinsvinäger, 1 rågad tesked strösocker, 1msk sesamolja, 1 msk olivolja och 1 tsk japansk soja. Rör tills sockret smält. Den ska smaka sötsurt, testa gärna.
Lägg 6 pilgrimsmusslor på en plåt, strö havssalt över dem. Baka av i ca 5 min och låt dem svalna. Strimla en morot på längden i smala smala stänger. Gör likadant med en bit purjo. Lägg morots- och purjostrimlorna samt pilgrimsmusslorna. Häll över marinaden. Ställ påsen kallt och se till att vända den då och då. Den kan stå till nästa dag eller bara några timmar.

Fyllt fikon med serranoskal: Enklare än enklaste. Dela ett färskt fikon men inte hela vägen. Fyll det med någon god dessertost inte starkare än gorgonzola Linda sedan en skiva serranoskinka runt och ställ i en ugnssäker form, 1 per person, och strössla pinjenötter över. 250° tills osten smält, nötterna rostats och serranon ser knaprig ut.

Liten löjromscocktail: Gröp ur och mosa 1 avocado med en matsked creme fraiche och lite citronsaft. Smaka av med ca 1 msk hackad rödlök och lite salt. Lägg upp i  små snapsglas, räcker till 6 små eller 2 rejälare. Toppa med avrunnen löjrom om du vill kosta på dig. Annars funkar t ex sikrom bra. Ta några tag med svartpepparkvarnen över hela härligheten. Den kan dock inte stå alltför länge, då blir avocadoröran brun.

Servera det ljumma fikonet, tillsamman med pilgrimsmusslorna på sin ”sallad” och den lilla cocktailen. Fina små smaker i hop. Kan man kanske inte tro när man ser bilden… ;).

2 reaktion på “Imponerande lätt helt enkelt”

  1. Verkar toppen, skall verkligen prova.
    Anna inte så förtjust i pilgrimsmusslor, men detta borde funka!

Kommentarer inaktiverade.