Finfina fredagsmaten – en middagsskiss.

Veckan går rasande fort. I morgon är det fredag. Vad ska vi mumsa på då?
Fredagsmat. Enkelt och gott ska det vara. Lite stukad av arbetsveckan behövds något närande. Här kommer en gammal goding, en variant av Bookmaker Toast.

Skiva surdegsbröd ( eller något annat bröd som du gillar), tomater likaså.
Skiva lök tunt, lägg på fat och pudra över maizena.
Skiva köttet, vi tog fram en rostbiff från Björsbogård ur frysen.
Om du vill blanda då en kall sås av creme fraiche, vitlök, lite fransk senap, salt och en smula dragon.
Bottna en tallrik med lite blandad sallad, tomaterna ska på. Hittade en rest av Gretas Feta ( inlagd ost från Lunån) gott på salladen.Har du inte Gretas Feta så ta någon anna ost, eller skippa den.
Stek brödet i en driva smör och olja, eller kanske inte en driva men ändå….Passa så det inte bränns, det går väldigt fort.
Lägg upp på tallriken.
Fritera löken snabbt. Jag tog en stekpanna. Värmde olivolja och friterade löken i. Att det går snabbt att fritera lök är ett understatement….Och ta det lite försiktigt, stäng av fläkten i fall det blir för hett i pannan…
Lägg upp löken på hushållspapper och låt rinna av. Salta. Hittar du en majskolv så koka den och låt den följa med på talriken.
Stek nu köttet snabbt i het panna med smör, peppra. Låt det mogna någon minut på en tallrik. Detta för att köttsaften inte ska blöta ner den frasigt steka brödet.


Montera. Toppa med den hemfriterade löken. Såsen vid sidan av för den som önskar. Fredagsmums helt enkelt.