Feta bullar – vardagsmums!

Det är tur att ungdomarna, kanske framför allt dottern, driver på med nya matidéer för vardagen. Tack vare det hittade vi en nya favoriträtt här om dagen: Köttbullar med fetaost i tomatsås.
Du naturligtvis välja att köpa färdig tomatsås. Men det är så enkelt att göra sin egen så gör det om du har lust.

Låt 1 dl ströbröd svälla i 1 1/2 dl mjölk.
Skala och finhacka 1 gul lök till färsen och 1/2 gul lök till tomatsåsen.

Tomatsåsen: Låt hacket den halva löken bli glansigt genomstekt i lite olivolja. Häll på ca 2-3 msk rödvinsvinäger. Låt koka in. Strö över lite socker. Häll på 1 förpackning passerade tomater. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Pressa i 1 vitlöksklyfta och låt koka ihop ca 10 minuter på medelstark värme.

Sätt ugnen på 200°C.

Köttbullarna: Blanda ca 500 g köttfärs med salt. Ha därefter i ströbrödsblandningen, 1 ägg och 1 msk oregano. Smula ner 200 g fetaost i smeten. Rulla därefter till fina lite stora köttbullar som du lägger en smord ugnsfast form. Sätt dem mitt i ugnen och stek i ca 15 minuter. Lägg därefter ned dem tomatsåsen och håll varmt till serveringen.

IMG_7482Vi kokade couscous till. Åt. Och njöt : ).