Bergis bästa beatipset

Jag gillar verkligen bearnaisesås. den är helt suverän till kött, och till fisk. Men bara hemlagad. Kinkigt kan tyckas men då vet jag vad den innehåller och det känns bra. Smakerna är ljuvliga: krossade vitpepparkorn, dragon, vinäger och lök, mums. Men sedan är det det där med att lyckas med denna sås, inte alldeles enkelt direkt…..Till min glädje upptäckte jag ett kanonklipp på youtube som jag vill dela med mig av. Kocken Tom Sjöstedt lagar bea och visar hur man räddar denna goda sås som, p.g.a. sin känslighet för värme, ofta ”skär sig”. Han räddar såsen med uppkokt grädde och det, vill jag meddela av egen erfarenhet, funkar toppenbra : ). Och dessutom kan man, efter räddningen, smaka av såsen med mer vinäger utan att det får andra konsekvenser än just smakmässiga. Tack Tom! Så kör på nu, ta ett recept, kanske via länken här och sätt i gång. Misslyckas du så vet du hur du räddar det hela, bra va? : ).