Bästa jordnötssåsen. Ja, jag lovar.

Dottern var sugen på grillad kyckling och jordnötssås. Och sonen sa inte nej. Så varför inte?
Lyckligtvis råkade vi ha kyckling”filéer” i frysen från Priolevas Visthusbod, eller rättare sagt från deras leverantör Matses Mat. Kycklingfiléer med skinn, fantastiskt! De blir så saftiga vid tillagning till skillnad från dem utan skinn.

Började med jordnötssåsen:
Finhackade ca 1 1/2 dl jordnötter i matberedaren.
Kokade upp 1 burk, ca 400 ml kokosmjölk med 2 tsk grön currypaste (små burkar bland asiatisk mat), 1 msk socker och 1 msk fisksås.
Ha i jordnötterna och låt koka på svag värme i ca 40 minuter.
Fixa grillen. När kolet börjar bli grått så grillar du de fina kycklingfiléerna. IMG_8146Har du sådana med skinn så ska de grillas längsta tiden på skinnsidan. Är det för hett över göd så lägg dem bredvid och grilla indirekt, kanske med lock en stund. Ta tempen på filéerna då och då, de ska ha ca 70° som innertemp. När de har de så lägg dem i folie och låt dem ”vila” i ca 15 minuter innan du skär upp den.IMG_8150Vi tog ris till. Och en enkel liten sallad på gurka, lökblast (det där gröna ni vet på färsk lök), avocado, lite sambal oelek, några skvättar sesamolja, lite salt och lite socker. Riktigt gott. Och såsen blev så otroligt god att vi med knapp nöd kunde sluta äta den. Ja, det var den bästa jordnötssås jag ätit. Hittills i alla fall. Att den sedan ser ut som babybajs på bild är en annan femma…..