Smak i kvadrat – underbar lördagsmiddag : )

Under turen på Bondens egen Marknad i går formades lördagskvällens middag i mitt huvud. En Rösti, potatiskaka, med morötter och lök. Biff av de fina köttet från Björsbo Gård.  Hade vunnit ett vinlotteri på arbetsplatsen, Gamla Brandstation, och hemma stod en flaska Monte Garbi Ripasso. Detta underbara smakrika vin behöver ett tillbehör och kanske en balsamicosirap skulle passa. Innan middagen hann vi ut i skogen och lyckan sken mot oss: trattkantareller med hem : ).
Potatisarna (3), löken (1) och morötterna (2), revs på rivjärn.  Hettade upp stekpannan med mycket smör och olja i. Ner  med de rivna. sänker värmen, pressar i hop allt med en gaffel, kryddal. Låter steka, kakan ska få en fin stekyta och hålla i hop så att den kan
vändas.
Steker kanske 5 min med lock och 10 min utan. Trycker i hop med stekspade då och då. Lossar i botten också då och då. Vänder med hjälp av en tallrik, först ner med ordenligt  med smör och olja i pannan. Låt ersedan röstin glida ner och stek den knaprig på andra sidan också.
Kokar i hop 1 dl balsamvinäger och 1 dl socker till det blir lite simmigt.
Låter trattisarna svettas i torr stekpanna så att vätskan kokar bort . I med en klick smör och höjer värmen. Steker till de blir knapriga, salta. Värmer  tallrikarna i ugnen på 90°, maten håller sig varm så mycket längre när det serveras på varma tallrikar.

Nu köttet, uppskivat. Svartpeppar nymald och sedan ner i den heta grillpannan, några minuter på varje sida. Det går snabbt så var beredd. Lägger sedan upp hela härligheten på de varma tallrikarna.

Jag ringlade balsamicosirapen över köttet och toppade med färsk dragon. Glöm inte att salta.

Äter, dricker och känner hur smakerna gifter sig……… Lyckad lördagsmiddag : ).