Lätt som en plätt – fredagsrätt!

IMG_2828
Visst är det något speciellt med just fredag. Lite förväntan
blandad med trötthet och en slags lättnad.
Lite extra gott ska det vara på fredagskvällen.
Något som inte kräver för mycket. Och inte tar för lång tid.
Förra fredagen testade vi denna enkla kycklingrätt.
Vill du också pröva så har du receptet här:

För 4:
4 kycklingbröst, eller kycklingfiléer som de kallas
50 g smör
1 1/2 dl cornflakes ( vi hade inte korn flakes så det blev branflakes och panko blandat)
1 dl riven ost med lite smak (vi blandade parmesan och prästost)
1 vitlöksklyfta
1 nypa oregano

Sätt ugnen på 225°.

IMG_2822
Bryn kycklingbrösten hastigt på båda sidor. Lägg i ugnsfast form. Salta och ta några kvarn med svartpepparkvarnen.

IMG_2823
Smält smöret och blanda det med de krossade cornflaksen.

IMG_2824
Blanda i osten, vitlöken och oreganon.
Toppa nu kycklingbrösten med den smuliga blandningen. Man får liksom trycka fast den så den ligger kvar.
Stek mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Passa så att toppingen inte blir bränd.
För att slippa torra och trista kycklingbröst så är det fiffigt att ha en termometer och testa kycklingbröstens innertemp med.
70 ° är en prefekt temperatur när det gäller kyckling.

IMG_2825
Till dessa godingar kanske citrondressad klyftpotatis och en fräsch sallad kan passa?

Potatisen fixar du enkelt, klyftad potatis som fått gå i 225° med olja, salt och peppar i ugnen ca 30 minuter.
Under tiden gör du dressingen av rivet citronskal (bara det yttersta gula) och saft från 1 citron blandas med lite olja och 1 pressad vitlöksklyfta.
När potatisen är klar så är det bara att hälla på dressingen och rör om.

IMG_2827
Klart ! Enkelt va?