Vilken pudding!

Här kommer en gammal husmansgoding: Bohuslänsk Fiskpudding.
Himlans behändig torsdagsmat.
Koka grötriset, 2 dl, först med ca 5 dl vatten tills det kokat in.
Därefter fyller du på med mjölk, ca 7-8 dl. Har du kokat risgrynsgröt förr så vet ju hur noga det är med låga temperaturer, annars bränner det fast i botten.
Vill du förbereda så gör detta dagen innan så blir detta riktig snabbmat : ). Då kan man bara stänga av plattan efter ett tag och ställa hela härligheten på en skärbräda till nästa dag.
Ännu snabbare går det då om du också har kokat fisken dagen innan: ta 800 g sej eller annan vit fisk. Koka i saltat  vatten ca 5 min.
Blanda den kokta fisken med riset, 4 ägg, salt, peppar och inte att förglömma: riven muskotnöt.
In i ugnen ca 200 ° 40 min. Om du vill kan du koka potatis till.
Gröna ärtor och skirat smör, inte bara smält utan skummigt brynt, kola smakande smör. Pepparrot för den som gillar det. Vilken torsdagspudding!