Så gott som nytt : )

Kikade igenom min blogg och konstaterade att det finns en del uppslag för trettonhelgen här för dig som vill ha det. Eller till någon annan helg för den delen.
Vill du börja kvällen med något riktigt enkelt men salt och sprött så föreslår jag snacksen Snurrigt värre så himla goda och enkla att göra. Kan serveras på en gång eller värmas upp lite lätt när det är dags.
Ett annat enkelt tips, som känns lätt lyxigt är Chips med löjrom. Minimalt med tillagning : ). Här är det enklast om var och en får, med hjälp av en liten sked, själva “dippa” sina chips. Gott och passar dessutom mycket bra till champange om man nu vill dricka just champange….

Varmrätt då? Ja, vill man slå in på fiskspåret så varför inte en härlig fiskgryta, saffransdoftande och lätt att förbereda.
Eller en enkel köttbit med improviserade tillbehör, kött med gött.
Har du en älgstek liggande? Då så, prova detta goda recept där mycket kan göras innan.
Får du en vitlöksälskare på besök? Gör då Oxfilé Provencale eller den något billigare men minst lika goda Rostbiff Provencale. Perfekt bjudmat då mycket kan göras i god tid.
Så finalen, desserten, liksom pricken över i. Prova Chokladfondant, så enkelt, och den kan du göra i dag, bara vispa i hop. Det enda som är viktigt är att du har små formar du kan ha i ugnen. Annars, skaffa det, det är så användbart.
En riktig hjälp mot för allt sötsug får du här: Vit chokladmousse med mango sorbet och rostad kokos, mumsigt värre.

Ja, nu borde du stå väl rustad för alla eventualiteter matmässigt och kunna njuta av en GOD helg : ).