Räkrätt – rätt och slätt

En påse frysta räkor. Perfekt! Tinas och skalas.
Jag använder skalen till en buljong som blir basen i räkgrytan.
Enkelt: bryner dem i olivolja, kryddar med någon matsked tomatpuré, lite curry och paprika pulver, steker någon minut.
Häller sedan på några deciliter vatten. Hela härligheten får nu koka en stund, kanske 10-20 minuter.
Silar av räkskalen och har nu min fina räkbuljong klar.
Ställer den åt sidan och steker sedan hackad lök, hackad vitlök, morötter  och zucchini i bitar, och så strimlad purjo i olivolja i en gryta. Inte för hög värme bara så att det bränns!
Rör om och låt bli lite glansigt. Häll därefter på din buljong och koka några minuter.
I med några rejäla skedar creme fraiche, någon tesked sambal oelek, en matsked honung och salt efter smak. Låt koka i hop 5 minuter.
I med de skalade räkorna och låt det hela bli varm.
Servera med jasminris eller något annat du gillar. En lätt räkrätt – rätt och slätt : ).