Räkcocktail Asian style

Vill du fixa en förrätt som är riktigt god, vacker och dessutom rätt enkel där allt går att förbereda? Denna underbara räkcocktail rekommenderas varm. Jag har testat den några gånger nu och blir liksom lycklig av den. Så här gör du:
För 4: skala 500 g räkor. Ställ kallt. Blanda 2 dl färskpressad morotsjuice med 1 liten bit färska, skalad ingefära och 1 hackat citrongräs i en blender, om du har, eller i en matberedare. Kör du i en matberedare tar du bara lite morotsjuice och tillsätter efter att du kört ingefära och citrongräs. Sila och blanda även i några matskedar rapsolja och låt allt mixas. Smaka av med lite färskpressad lime och salt. Ställ kallt.
Skala ca 1 dm gurka, dela på längden, ta bort kärnhuset och skär sedan i småbitar. Skala och skär en mango, även den i småbitar. Hacka en halv kruka färsk koriander. Skiva 2 salladslökar i bitar. Blanda nu nu gurka, mango, koriander, salladslökar och räkor i en bunke. Häll över några matskedar olivolja, salt och ta några tag med svartpepparkvarnen. Vacker va? Ställ kallt.
Hit kan du förbereda en dag innan om du vill. När det är dags för servering kärnar du ur en röd chilifrukt, hackar den och ner i räkblandningen. Rör om.
Skeda sedan upp i lämpliga glas. Vispa upp morotsjuicen och häll över.
Servera och ta emot folkets jubel : ).