Grön majo är grejen!

Sugen på att grilla fisk häromdagen. Men vad har man till? Jo man tar och slänger i hop en Basilikamajonnäs minsann.
Matberedare är bra att ha men vispar man duktigt kan man klara det ändå.
Lägg en rejäl näve basilikablad i mixskålen, 2 äggulor på det, en rejäl tesked fransk senap, 1/2 klyfta vitlök , någon matsked röd vinäger samt salt och lite svartpeppar.
Kör tills allt är hackat/blandat, eller om du inte har beredare så hackar bladen först innan du blandar allt.
Tillsätt då ca 3 dl raps- eller solrosolja försiktigt och droppvis medan du kör maskinen eller vispar för hand.
Tappa inte modet om majon verkar lös i början. Fortsätt bara på inslagen väg och vispa på eller kör matberedaren vidare tills den vacker grönprickiga smeten fått en fastare karaktär.

IMG_8043Njut till…ja det mesta faktiskt. Eller som vi gjorde

IMG_8048till grillad tonfisk och lax med tillbehör. Grönt är skönt ; ).