Fetatoppad basilikafisk, yes!

Vardagsrutinerna smyger sig på mer och mer. Helt ok tycker jag. Gillar ju det här med matfunderingar och planering av allt gott man kan tänkas få äta. I bland får man välja mat efter det man har handlat på sig. För egen del så hade jag köpt en hel påse med fantastiska basilikablad på Bondens för någon vecka sedan. Basilika har nu ingått i tre olika rätter den senaste veckan, tur familjen gillar kryddan….. Här får du ett vardagsrecept på fisk som var riktigt gott och de är inte alltid så lätta att hitta. Håll till godo:
Sätt ugnen på 225°. Smörj en form och lägg  ca 500 g torsk eller sej, färsk eller tinad.
Rosta mandlar i en torr stekpanna, passa bara så att de inte bränns. Låt svalna.
Skiva en zucchini i bitar och skala och skiva en gul lök. Stek sedan löken ca 5 min, tillsätt sedan zucchinin och stek den mjuk på svagare värme. Tillsätt 2- 3 skivade tomater och basilikablad, 1 kruka, smaka av med salt och peppar. Njut av doften!
Lägg denna goda röra över  och runt fisken. Hacka mandeln och ströden över fisken. smula sedan fetaost över hela härligheten. In i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera, kanske med couscous? Gott i vardagen : ).