Snart är det helg. Tugga och svälj!

Dagarna flyger. Nyss var det måndag och nu är det snart fredag. Kom då att tänka på en liten godsak som passar bra som drinktilltugg. Här kan du göra två flugor på smällen (!) och äntligen få avsättning för de där dadlarna som du fick för dig att du måste ha till jul. Och som du sedan hittade för någon vecka sedan och undrade vad du skulle göra med. Den goda lösningen på problemet heter Baconlindade dadlar med getostdipp. Du behöver:

Dadlar, kanske 4 per person (lite självbehärskning behövs för att inte äta för många)
Fint svenskt bacon, 1 skiva räcker till 2 dadlar,

Getostdipp:
ca 200 g chevre
2 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Garnering:
Balsamico”sirap”
Olivolja
Svartpeppar
Och kanske körvel om man vill snygga till det lite.

Getostdippen kan du göra dagen innan om du vill. Det är bara att mosa chevren med crème fraîche och smaka av med salt och peppar.

Vill du kan du koka din egen balsamicosirap men du får vara lite på din vakt. Det går fort att få den för tjock. Och då blir det svårt att få ur den ur kastrullen. Hur som helst: blanda 1 1/2 dl balsamvinäger med 3/4 dl socker i en kastrull och koka i hop. Lyft av kastrullen då och då, luta den och titta hur vätskan rinner efter botten. Börjar den liksom rinna lite långsammare så ta av den och låt svalna. Detta kan också göras dagen innan om man vill.

Kärna ur dadlarna, linda en baconskiva runt dem. Fäst med tandpetare. Och stek dem sedan runt om i stekpanna med olja.

Brevbilaga 3Lägg upp som du ser på bilden. Ja eller kanske lite snyggare ; ). Det blir så gott att en sked också kan vara på sin plats för varje person. Man vill liksom ha all dipp och sirap också. Njut dessa till en riktigt fylligt rött vin, eller till en Manhattan.

BrevbilagaHar du glögg kvar så gör du en Glögghattan. Skål!