Läckra laxsnitten

Häromsistens gjorde jag några små munsbitar som jag gärna vill dela med mig av.
Vi var 7 personer som mumsade upp dem. Kan nog räcka till fler med lite god vilja. Och självbehärskning ; ).
Följande använde jag:

1 baugette (i detta fall kan man faktiskt använda de gummiliknande långa bröden som lånat namnet av ett fantastiskt gott och välsmakande bröd som bakas i Frankrike)
1 ask Philadelphia ost, eller annan mjukost
1 citron
200 g rökt lax i skivor
svartpeppar

Skär brödet i skivor, ca 1 – 1 1/2 cm breda.
Bred ut på plåt och rosta i ugnen. Jag satte ugnen på 225° och grill.
Passa bara så det inte bränns. Vänd när de fått färg och rosta andra sidan också.
Låt svalna.
Tvätta citronen noga och torka den. Riv det yttersta gula av skalet. Och då menar jag bara det yttersta gula. Det vita under det smakar beskt och kan förstöra en hel måltid, jag vet….
Blanda skalraspet med mjukosten, pressa i någon matsked citronsaft.
Bred denna blandning på de rostade brödskivorna. Rätt rikligt, det blir gott : ).
Skär laxen i små munsbitar. Lägg dem på de bredda brödet.
Ta några tag med svartpepparkvarnen. Om du vill kan du toppa med lite utskuren citron.
IMG_8729Servera som tilltugg till en god äppeldrink gjord på 10 cl äppemust, 5 cl vodka och 5 cl Triple Sec som du blandat i en shaker med is. Kall ska den vara.
Eller med ett glas vitt vin. Eller…vatten ; ).  I morgon är det fredag, trevlig helg!