En riktig stänkare och lite plock

Det är lite kul att bjuda på en cocktail. Och i brist på gäster kan man ju bjuda sig själv, eller hur?
Får jag presentera: Blood Orange Margarita. Du som har följt de senaste inlägget inser att jag har snöat in på tequilabaserade drinkar just nu. Gillar du inte tequila så funkar det nog med annan sprit. Fast du blir det ju ingen margarita….

Börja med garneringen, som kan göras i mycket god tid. Doppa kanten på ett cocktailglas först i äggvita på en tallrik och därefter i strösocker på en tallrik.
Kyl därefter glasen om du har plats. Blanda 4 cl tequila, 1 1/2 cl triple sec eller Grand Marnier, 1 1/2 cl limejuice, 1 cl sockerlag och 3 cl blodapelsinjuice i en shaker med is. Skaka och sila ner i de frostade och kalla glasen.

Kanske lite Västerbottenchips till? Gör dem då innan drinken hälls upp ; ).
Ugnen på 225 °, riv Västerbottenost och lägg ut små högar av den på bakplåtspappersförsedd plåt. Försök att lägga med avstånd så de inte flyter i hop. Om det nu ändå händer så är det bara att bryta isär dem innan de kallnar helt. Baka av i ugnen tills de blir gyllene men ej brända. Servett är bra att ha till hands ……

Vill du ha något nyttigare till så varför inte dippa blomkålsbuketter,  morots- och gurkstavar antingen en färdig påsdipp eller blanda en av t ex ädelost och gräddfil.
Riktigt gott. Nästan hela kostcirkeln redan vid drinken ; ).