Äppelpäppel. Och helgtips.

IMG_1998Helgen står för dörren. Visst låter det fint va? Och skördetid är det dessutom. Var du än bor så finns det säkert någon härlig marknad eller bonde att besöka för att smaka  och handla, varför inte Bondens egen marknad?

Här i Dalarna är det verkligen skördefest. 130 olika aktörer medverkar över hela länet! Passa på och låt er väl smaka, läs om program här.
Ut i bygderna och ladda för kålpudding, stuvad vitkål, blomkålssoppa, senapssås, strutsfilé, glad griskotlett, hemgjord glass och mycket mycket annat gott.

Men först skålar vi in helgen i helt rätt drink för säsongen, receptet hittar du här.

IMG_1968Äppelpälleskål för hösten!

 

2 reaktion på “Äppelpäppel. Och helgtips.”

  1. Hej eller agur som dom säger på baskiska.
    Din drink verkar fantastisk och god. Men den närmaste veckan kommer jag nog att dricka viner från Rioja, baskisk cidra och txakoli. Nu bär det av till baskerland med 17 andra galningar. Förväntningarna i Bermeo är på topp. Vi börjar med Fishermens day på måndag med party hela dagen och natten lång. Följt av utflykter och vandringar i det vackra landskapet. Som avslutning kommer vårt matsällskap Txoko Brillo att delta i matlagningstävlingen Sukalki Eguna där mängder av grupper lagar baskisk köttgryta i en park. Vi kommer att vinna priset som bästa utländska lag eftersom vi är både det första och det enda.
    Varma hälsningar, Per-Arne
    http://www.europapress.es/euskadi/noticia-grupo-profesionales-suecos-pondra-marcha-proyecto-fiestas-costumbres-gastronomia-bermeo-20130904133730.html

Kommentarer inaktiverade.