Mellandagssnurra gör succé

Dags att rensa upp i skinkträsket en stund och få  bort den fadda smaken av varm söt glögg med russin? Här får du två juldrinkar och ett himlans gott tilltugg. Båda drinkarna har glögg som en ingrediens. Och de är värda att provas kan jag lova.

Den första är en gammal goding: Glögghattan. Så här gjorde vi: en del glögg och en del bourbon (Jim Beam eller liknande).  Har du ingen bourbon så funkar det fint med vanlig whiskey också, jag vet; ).
Häll i shaker med is och skaka. IMG_9402Servera i cocktailglas. Ja eller vilket glas du vill.
Drink nummer två bygger på vit glögg och är lika enkel. Du blandar 2 delar vit glögg, vi tog äppelglögg, med 1 del gin i en shaker med is. Pressa i lite citronsaft.

IMG_9583Skaka och servera.
Å så det goda tilltugget. Egentligen ska du naturligtvis starta med det. Det ska vila i ca 30 minuter i frysen.
Ta ca 200 gram rökt lax som du lägger omlott, som taktegel, på en bit plastfolie. Mixa en näve ruccola med 150 g philadelphiaost och någon matsked wasabi i en matberedare. Lite salt kanske. IMG_9591Bred blandningen över laxen och rulla i hop till en rulltårtelikande skapelse med hjälp av plastfoliet. IMG_9592Lägg sedan rullen i frysen i ca 30 minuter. Rosta under tiden sesamfrön, gärna bådae vita och svarta, i en stekpanna under noggrann översyn…
Ta ut rullen och ta av plasten.IMG_9595 Rulla laxrullen i sesamfrön och IMG_9596skär upp precis som rulltårta. Servera på en bit knäcke om du vill. GOTT!

4 reaktion på “Mellandagssnurra gör succé”

 1. Tack för alla goda mat o drinktips under året Evylina, du är otrolig, vilken kunskap du besitter! Hoppas på mera såna under nästa år också!
  Dessa glöggdrinkar såg urgoda ut!

  Gott Nytt Mat & Vinår önskas från Nordingården/Mari.

 2. Hej på er och Gott Nytt År!
  Vi börjar nyårsfirandet hos Gunilla med dina snurror och Glögghattan. Bra att använda rester. Sedan förrätt med rökt regnbåge och en skum sås från Älvdalen med hjortron. Därefter kalventrecôte med persiljesmör, råstekt potatis och haricots verts. Vi avslutar med chokladmousse, exotisk frukt, Majsens havreflarn och Pajens fikon i konjak.
  Vi lagar mat tillsammans under eftermiddagen och dricker Campari och Orangina. Till maten blir det chardonnay och en ripasso. Kvällen avslutas med norsk räka (hummer) Thermidor och en prosecco. Skål! Vi ses nästa år.
  Majsen & Pajsen

Kommentarer inaktiverade.