Julstämningspuff – kan behövas

I morgon är det första advent. Känns som som oktober. Vad göra? Finns det något som skapar så mycket stämning som dofter och smaker? Föreslår ett ugnsstekt revbensspjäll med en potatiskaka och lite rödkål. Så här gjorde vi: Ugnen på 225°. Revbensspjället penslades med en blandning av smält honung från Labys i Hedemora (kan fungera med annan också;), lite japansk soja och lite olja på båda sidor, lades sedan med den feta sidan upp och därefter kryddade jag med salt, rosmarin och timjan. Där tar du de kryddor som du gillar naturligtvis.
Och så in i ugnen, vänd efter ca 30-40 min, krydda andra sida också och sätt i en termometer om du vill, den ska visa ca 75 – 80 °. Det hela kan ta mellan 1 – 1 1/2 timme.
Under tiden gör du potatiskakan, Röstin, som du kan läsa om här.
Tar du ut spjället vid 75° så låt det vila en stund i folie innan du skär upp i bitar.
Revbensspjäll är verkligen enkel mat, kräver lite förberedelse, det enda är att det tar lite tid i ugnen. Men det är det verkligen värt.
Vi serverade det med lite rödkål och en klick äppelmos. Och lite julstämning spred sig allt  med doften och smaken: ).